Geldautomatennetwerk

Een nieuw netwerk geeft geldautomaten een nieuwe toekomst
Geldservice Nederland (GSN) zorgt voor de distributie van contant geld voor ABN AMRO, ING en Rabobank. Samen met deze banken kijkt GSN hoe er in de toekomst met minder geldautomaten toch een optimaal en veilig netwerk kan blijven bestaan. Want ondanks dat contant geld steeds minder wordt gebruikt, blijft de beschikbaarheid noodzakelijk. Dat vindt ook De Nederlandsche Bank die het belang onderkent dat consumenten en ondernemers makkelijk geld moeten kunnen opnemen en afstorten.

Begin 2019 start GSN met de migratie van het geldautomatennetwerk in Nederland. Eind 2020 zal er een verbeterd landelijk netwerk van geldautomaten operationeel zijn dat contant geld ook op langere termijn veilig, bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar houdt.

Gebruiksvriendelijke geldautomaten
GSN wil met het nieuwe geldautomatennetwerk het gebruikersgemak voor iedereen verbeteren. De GSN geldautomaten krijgen daarom allemaal hetzelfde uiterlijk en werken allemaal hetzelfde. Zodat iedereen met een geldige bankpas contant geld kan opnemen. Voor wie met een ABN AMRO, ING en Rabobank bankpas geld opneemt, geldt geen beperking voor pinnen; GSN hanteert de daglimiet indien die door de eigen bank is vastgesteld. Ook is het actuele banksaldo beschikbaar. Ondernemers kunnen in de nieuwe situatie bij de dichtstbijzijnde automaat geld afstorten en hoeven dat dus niet langer te doen bij een automaat van hun eigen bank. 

Bereikbaarheid
GSN werkt aan een slimmere spreiding van geldautomaten in Nederland zodat iedereen binnen een straal van 5 km bij een geldautomaat terecht kan. Om de locatie van de geldautomaat voor elke gebruiker bereikbaar te maken, werkt GSN samen met maatschappelijke partijen, experts en lokale betrokkenen om te bekijken hoe de automaten worden gebruikt. En waar nodig de automaat te verplaatsen, verwijderen of er een geldautomaat bij te plaatsen.

Veiligheid
Veiligheid rondom geldautomaten is voor iedereen belangrijk; voor omwonenden, consumenten en ondernemers. GSN werkt daarom samen met de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid om het opnemen van contant geld veilig te houden. Net als bij de banken nu al gebeurt, worden de veiligheidsnormen vergroot en neemt GSN specifieke beveiligingsmaatregelen.

Betaalbaarheid
GSN streeft ernaar om het opnemen van contant geld betaalbaar te houden. Door het aantal geldautomaten beter te spreiden en de efficiency van de organisatie te verhogen, blijven de kosten beheersbaar. Ook als het gebruik van contant geld afneemt.


Solliciteren

Naam *

E-mail*

Telefoon *

Beschikbaar per

Upload hieronder je CV

Upload hieronder je motivatiebrief of gebruik het tekst veld eronder.

Motivatie


* verplicht veld